Uncategorized

#12 Acerbic dopisnica

 

Dvanajsto neredno in neuradno poročilo Acerbic distribution o stanju stvari

1. Nova doba
2. Vsi na BASK – BAB 2013
3. Novi naslovi


1. Nova doba

Vsaj eno je postalo jasno: nadaljevanje istega ni opcija. To pa še ne pomeni, da obstajajo kakršnekoli garancije, da se bo nova doba, ki se počasi zarisuje na horizontu, izkazala za boljšo od kakšne druge, ki je v svoji efemernosti odprla nove linije organiziranja našoh življenj.

2. Vsi na BASK – BAB 2013
http://www.a-federacija.org/bab2013/

Acerbic distribution bo ta vikend na BASKu. Najdimo se tam!

Posredujemo zadnji poziv:

V petek se v Ljubljani začenja Balkanski anarhistični knjižni sejem (BASK), mednarodno srečanje, ki bo na eni strani ponudilo prostor različnim založbam in distributerjem radikalne literature, knjig, časopisja in drugih materialov ter na drugi odprlo prostor za izmenjavo izkušenj, analiz in predlogov med številnimi skupinami, organizacijami in iniciativami iz vseh delov Evrope, ki prihajajo na dogodek. Gre za projekt, ki že deset let kroži po Balkanu (prvi BASK se je leta 2003 odvil prav v Ljubljani) in povezuje lokalno, regionalno in internacionalno anarhistično gibanje.

Anarhisti smo v zadnjih mesecih aktivno sodelovali in sooblikovali vstaje po Sloveniji proti političnemu razredu, neoliberalizmu in za temeljne družbene spremembe v smeri nekapitalističnih odnosov ter direktno-demokratičnega in nehierarhičnega družbeno-političnega organiziranja. Dogodek bo tako priložnost za vse tiste, ki anarhizma ne poznajo, a so se z nami v teh mesecih srečevali na ulicah, da nas in naše ideje spoznajo podrobneje. Dogodek bo prav tako priložnost, da skupaj z aktivisti iz ostalih delov Evrope, ki se v drugačnih okoliščinah soočajo s podobnimi izzivi, reflektiramo delovanje, izmenjamo poglede in zgradimo strategije za skupen boj proti diktaturi finančnih trgov, bank in kapitala v prihodnje.

Poleg sejma, ki bo potekal v AKC Metelkova mesto in v Parku Tabor, bodo osrednji del dogodka predstavljale številne diskusije, delavnice in sestanki. Na njih se bo iskalo odgovore na konkretne probleme, kot je porast nacionalizma na Balkanu in krizno upravljanje, ki napada temeljne pravice in pogoje življenja po vsej Evropi. Na drugi strani bo program vključeval tudi številne razprave o gradnji alternativ in metodah boja, denimo vprašanje sindikalnega organiziranja. Dogodek bodo zaokrožile še razstave, kulturni program in koncerti.

PRIDRUŽITE SE PROCESU!

NAŠO PRIHODNOST SI BOMO VZELI NAZAJ!

PROTI KAPITALISTIČNEMU OPUSTOŠENJU GRADIMO SOLIDARNOST IN UPOR!

Celoten program s podrobnimi napovedmi na: Program BAB 2013
Preverite listo skupin, organizacij, založb in iniciativ, ki se udeležujejo srečanja: Lista udeležencev
Vključite se v proces, pridružite se skupini prostovoljcev na sejmu: Poziv prostovoljcem
Vse ostale informacije o dogodku najdete na: BAB 2013

Federacija za anarhistično organiziranje – FAO //
Ljubljana, maj 2013

3. Novi naslovi

V času od prejšnje dopisnice, smo dobili manjše število novih naslovo: izpostavljamo novo izdajo Minor Compositions o skvotiranju v Evropi (Squatting in Europe) in nekaj edicij od Elephant Editions, ki smo jih nalovili na sejmu v Zagrebu. 

4. Lastna produkcija

Zadnji meseci niso bili najbolj naklonjeni tovrstnim podvigom. Prepričani smo, da bo v kratkem bolje. Pred časom smo tako povabili k prevajanju teksta Le déclin et la chute de l’économie spectaculaire-marchande. Delo počasi napreduje in konec je že na obzorju. Sedaj bo treba najti način dokončne realizacije. Kar je vedno najtežji del celotnega procesa.

Še vedno velja, da se nekaterim “zdi dobra ideja nekaj svojega časa nameniti tovrstni neblagovni produkciji, ki ni na noben način vpet v dominantne krogotoke kapitala in moči. Kolektivno prevajanje tako kot vsaka oblika družbene produkcije vedno pomeni tudi vzpostavljanje nekih relacij. Na nas je, da se odločimo, kakšne te bodo.” 

ekipa Acerbic distribution
Ljubljana
23. maj 2013

** To je spletna verzija dopisnice, ki se od originalne razlikuje v tem, da v njej manjkajo standardni predstavitveni podatki, kontakt in še nekatere trivialije, ki so dostopni drugje na strani **

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja